Gå till innehåll
Östra Roddistriktsförbundet
Östra Roddistriktsförbundet

Stockholmspolisen IF Rodd

Förening/klubb grundades: 1937
Antal medlemmar: 40 (per januari 2024)
Var håller ni hus?: Kungsholms strandstig 502, Stockholm, vid Tranebergsbrofästet i Kristineberg. Samt sommartid Magelungen i Farsta
Åldersspann på medlemmar: 11-81 år

Vad är det bästa med just er förening?
SPIF roddförening riktar sig till ungdomar, vuxna motionärer, elitsatsande roddare och där alla ungdomar är välkomna oavsett ambitionsnivå.
Motionsverksamheten finns för ett livslångt idrottande där nybörjare är välkomna att lära sig att ro och där äldre roddare kan fortsätta sitt motionstränande. För roddare som vill satsa mot elit så finns det goda möjligheter att utvecklas med stöd av välutbildade tränare och roddare med stor erfarenhet från internationell nivå. SPIF erbjuder allsidig träning såsom rodd, roddmaskin, styrketräning och löpning på gemensamma tider med ledarledd träning. Planer att under våren 2022 hålla nybörjarkurser i CII och rodd ute.

Vilken är, enligt er, årets roddhöjdpunkt?
En höjdpunkt var att SPIF hade en representant på Baltic cup och en annan var att vi, trots pandemin, genomförde traditionsenligt SPIF’s Adventsmarathon i början på december.

Vilket är det bästa minnet/guldklimparna i föreningens historia?
I SPIFs fall är det svårt att bara uppge och hålla sig till två minnen.
På 1970-80-talet har våra lättviktare kvalificerat sig för ett antal A-finaler i VM och som följdes av att en av våra herrseniorer erövrade bronsmedalj i 4xH på VM 1989.
SPIF var bästa klubb på SM vid några tillfällen. 1990-talet var framgångsrikt då flera av våra tjejer etablerade sig i toppen i 1xDlv, 2xDlv och 4xDlv på internationella regattor, världscuper, VM och OS.
En bronsmedalj i 1xDlv 1997 och den enda svenska segern i Världscupen i modern tid togs i 2xDlv 1997.

Enklaste sättet för intressenter att kontakta er?
Maila spifrodd@gmail.com och/eller ring ordförande Monika Knejp 070-353 09 81

En bild

Publicerad: 2023-02-11

Senast uppdaterad: 2024-05-27

Författare: Emma Söderman

Partners