Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Universitetskapprodden i Malmö 21 oktober

Till helgen är det dags för det årliga tävlingen mellan Lunds Universitet och Uppsala Universitet.

Den första tävlingen gick av stapel 1992 med inspiration av The Boatrace i England som årligen går mellan Oxford och Cambridge. Två studenter från Lund kontaktade Kalle Lindholm och Johan Lidberg från Uppsala som som antog utmaningen På den vägen är det.

Sedan starten har Lunds universitets Roddklubb, LURK som tränar tillsammans med Malmö Roddklubb vunnit 33 lopp och Uppsala Universitet som tränar i Uppsala Akademiska Roddklubb, UARS vunnit 48 lopp. Mer info om historien finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets tävling går centralt i Malmö på lördag, Det kommer att tävlas i åtta och distansen är 500 meter. Tävlingen är bäst av 3 lopp. Första loppet är 11.00 och medaljcermonin är 12.15 vid Malmö Roddklubb.

Välkommen till Malmö!

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-10-17

Författare: Tobias Wallerius

Partners